De fabriek – Hiroko Oyamada

'Bullshit jobs' in een kafkaëske Japanse fabriek: Drie kersverse werknemers moeten hun weg zien te vinden in een gigantische fabriek.
De fabriek – Hiroko Oyamada
Verschijnt 12/09/2023
Atlas Contact

https://boekvinder.be/wp-content/uploads/2023/06/80CF7C74-A481-41E0-B144-971608628B29.jpeg

Titel: De fabriek
Auteur: Hiroko Oyamada
Vertaling: Luk Van Haute
Uitgeverij: Atlas Contact
Verschijningsdatum: 12 september 2023
Pagina’s: 176

Achterflap

Drie kersverse werknemers moeten hun weg zien te vinden in een gigantische fabriek in een naamloze Japanse stad. Een uitgebluste uitzendkracht, wier enige taak het is om de papierversnipperaar dag in, dag uit van papier te voorzien. Een voormalig ict’er, die stapels onbegrijpelijke drukproeven moet corrigeren. En een in mos gespecialiseerde bioloog, die een project mag optuigen om de fabrieksgebouwen van groene daken te voorzien. Hun banale werkzaamheden hebben gemeen dat het doel ervan ondoorgrondelijk blijft. De uren, dagen, en misschien wel jaren rijgen zich aaneen. Waar houdt de fabriek op, en waar begint de rest van de wereld? Na verloop van tijd worstelen de drie arbeidskrachten met de meest existentiële vraag van allemaal: wat deed ik hier ook al weer?

Over de auteur

Hiroko Oyamada is in Hiroshima geboren in 1983. De fabriek verscheen in Japan in 2013 en is gebaseerd op haar eigen ervaringen als uitzendkracht voor een autofabrikant. In Japan is haar werk o.a. bekroond met de Shincho-prijs voor Nieuwe Schrijvers en de Akutagawaprijs. Haar romans oogstten uitbundige lof bij verschijning in de VS en Engeland.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Atlas Contact

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.