De komeet – Martijn Lindeboom & Vamba Sherif

Vamba Sherif en Martijn Lindeboom vroegen auteurs om zich te laten inspireren door het beroemde sciencefictionverhaal The Comet uit 1920.
De komeet – Martijn Lindeboom & Vamba Sherif
Verschijnt 28/02/2023
De Geus

De komeet - Martijn Lindeboom & Vamba Sherif

Titel: De komeet
Auteurs: Martijn Lindeboom & Vamba Sherif
Uitgeverij: De Geus
Verschijningsdatum: 13 september 2022
Pagina’s: 320

Achterflap

Vaar mee met een honderddertigjarige die voortleeft als onderzeeër in een tropische rivier, luister naar de voormoeders en hun scherp geformuleerde adviezen, reis de ruimte in met interstellaire vluchtelingen en laat je inspireren door de komeet die over Nederland schoot.

Samenstellers Vamba Sherif en Martijn Lindeboom vroegen Nederlandse auteurs met allerlei verschillende culturele achtergronden om zich te laten inspireren door het beroemde sciencefictionverhaal The Comet uit 1920 van W.E.B. Du Bois. ‘In dit apocalyptische verhaal – een nieuwe vertaling opent deze bundel – is een relatie tussen een zwarte man en een witte vrouw alleen mogelijk als er een ramp plaatsvindt die iedereen om hen heen uitroeit.’
Ook in de hedendaagse verhalen gebruiken de auteurs de speculatieve setting om zich tot onze tijd te verhouden. Het levert prachtig werk halen op over aarden in een nieuwe cultuur, teruggaan naar je roots, inzicht krijgen in jezelf en wat je misdaan hebt en de transformatie van mensen, wezens en dieren.

Over de auteurs

Martijn Lindeboom (1971) is een Nederlandse schrijver die zich voornamelijk richt op de genres fantasy en sciencefiction. Hij debuteerde met het fantasyboek De legende van de Zwarte wolven en in 2016 stelde hij de bundel Halloween Horror Verhalen samen. Samen met Debbie van der Zande schreef hij Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction?

Vamba Sherif (Liberia, 1973) is schrijver en journalist en woont sinds 1993 in Nederland. Hij schreef verschillende romans, daarnaast verscheen onlangs het autobiografische Ongekende liefde. Zijn werk is in verschillende talen verschenen. Hij was medesamensteller van de verhalenbundel Zwart, met Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen.

Meer boeken van Vamba Sherif

Ik las en recenseerde al enkele boeken van deze auteur. Klik op een boekcover om mijn recensie te lezen.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij De Geus

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.