De ontwortelden – Catherine Bardon

De ontwortelden is het verhaal van een kleine groep ontheemden, die een Joodse kolonie sticht in de Dominicaanse Republiek.
De ontwortelden – Catherine Bardon
Verschijnt 13/12/2022
Mozaïek

De ontwortelden - Catherine Bardon

Titel: De ontwortelden
Oorspronkelijk: Les Déracinés
Auteur: Catherine Bardon
Vertaling: Ingrid Scholte en Jeanine Erades
Uitgeverij: Mozaïek
Verschijningsdatum: 13 december 2022
Pagina’s: 512

Achterflap

De ontwortelden van Catherine Bardon is het eerste deel van een prachtig familie-epos. Het is 1931 en in Wenen ontmoet de joodse journalist Wilhelm de liefde van zijn leven, Almah. Ze trouwen, maar hun huwelijksgeluk wordt al snel overschaduwd door het opkomende antisemitisme.

Maar er is een manier om hieraan te ontsnappen: met een visum naar de Dominicaanse Republiek, in ruil voor gratis arbeid. In de tropische jungle, ver van hun comfortabele intellectuele leven in Oostenrijk, moeten Wilhelm en Almah proberen opnieuw te wortelen.

De ontwortelden is het niet eerder vertelde verhaal van een kleine groep ontheemden, die een Joodse kolonie sticht in de Dominicaanse Republiek.

Over de auteur

Catherine Bardon woonde vele jaren in de Dominicaanse Republiek en publiceerde enkele non-fictietitels over het land. Ze schreef de serie De familie Rosenheck, waarvan De ontwortelden het eerste deel is.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Mozaïek

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.