De smaak van water – Emmi Itäranta

In een afgelegen dorp in het droge verre Noorden van de Scandinavische Unie bewaakt de zeventienjarige Noria een geheime zoetwaterbron.
De smaak van water – Emmi Itäranta
Verschijnt 18/08/2023
Atlas Contact

De smaak van water - Emmi Itäranta

Titel: De smaak van water
Auteur: Emmi Itäranta
Vertaling: Sandra van de Ven
Uitgeverij: Atlas Contact
Verschijningsdatum: 18 augustus 2023
Pagina’s: 320

Achterflap

In een afgelegen dorp in het droge verre Noorden van de Scandinavische Unie staat de zeventienjarige Noria op het punt de volgende theemeester te worden. Al eeuwenlang bewaakt haar familie een geheime zoetwaterbron diep in de nabijgelegen spelonken. Ooit schonk de bron voldoende water voor het hele dorp. Tegenwoordig heerst er grote waterschaarste. Noria wordt in toenemende mate verscheurd tussen haar verplichtingen als hoeder van de bron, en trouw aan haar vriendin Sanja, wier familie nog nauwelijks kan leven van hun waterrantsoen. Weldra zal Noria over het lot beschikken van iedereen die ze lief heeft.

Lezers van Laat me nooit alleen, Het verhaal van de dienstmeid en Station Eleven zullen zich verliezen tussen de bladzijden van deze poëtische, melancholieke roman die actueler is dan ooit.

Over de auteur

Emmi Itäranta (1976) debuteerde in 2012 met ‘De smaak van water, die ze in het Fins en Engels schreef. De roman won destijds literaire prijzen in Finland en stond op de shortlist van onder andere de Philip K. Dick Award en de Arthur C. Clarke Award. De vertaalrechten zijn aan 25 landen verkocht en de internationale filmproductie ging eind vorig jaar in première.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Atlas Contact

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.