Hallo witte scholen – Anousha Nzume

Na Hallo witte mensen komt Anousha Nzume met een tweede boek over een belangrijk maatschappelijk thema: ongelijke kansen in het onderwijs.
Hallo witte scholen – Anousha Nzume
Verschijnt 24/10/2023
Pluim

https://boekvinder.be/wp-content/uploads/2022/07/67B512DF-9F87-47C8-8477-9C1F93CB9D06.jpeg

Titel: Hallo witte scholen
Auteur: Anousha Nzume
Uitgeverij: Pluim
Verschijningsdatum: 24 oktober 2023
Pagina’s: 160

Achterflap

Na de bestseller Hallo witte mensen komt Anousha Nzume met een tweede boek over een belangrijk maatschappelijk thema: ongelijke kansen in het onderwijs. Hoe kan het dat kinderen met een gelijke Cito-score toch een verschillend advies voor vervolgonderwijs krijgen? Kleur en klasse blijken hierin vaker dan we willen toegeven een doorslaggevende rol te spelen. Op eigen en gevatte wijze gaat Nzume op onderzoek uit en steekt haar licht op bij wetenschappers, professionals, ouders en kinderen.

Daarbij put Nzume uit persoonlijke ervaringen als leerling van kleur en als moeder van schoolgaande kinderen van kleur. Hallo witte scholen is een noodzakelijk boek voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs, voor beleidsmakers die dagelijks vanachter hun bureau de toekomst van duizenden kinderen bepalen en voor ouders die wegwijs proberen te worden in de zoektocht naar de juiste school voor hun kind.

Over de auteur

Anousha Nzume is half-Russisch, half-Kameroens. Ze groeide op in Amsterdam en is daar opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten. Ze acteert, schrijft en presenteert al ruim twintig jaar en geeft lezingen over diversiteit en inclusie. In 2016 richtte zij, samen met Ebissé Rouw en Mariam El Maslouhi, Dipsaus op, een podcast door en voor vrouwen van kleur. Momenteel woont zij met haar gezin in New York en werkt zij als researcher en programmamaker bij een productiemaatschappij in Brooklyn.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij Pluim

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.