Ngando – Paul Lomami Tshibamba

Ngando werd in 1949 voor het eerst in deze samenstelling gepubliceerd, en wordt beschouwd als de eerste Congolese roman.
Ngando – Paul Lomami Tshibamba
Verschijnt 02/03/2023
De Geus

Ngando - Paul Lomami Tshibamba

Titel: Ngando
Auteur: Paul Lomami Tshibamba
Vertaling: Manik Sarkar
Uitgeverij: De Geus
Verschijningsdatum: 2 maart 2023
Pagina’s: 240

Achterflap

Te midden van de politieke onrust van het koloniale tijdperk besluit de twaalfjarige Musolinga te spijbelen van school ondanks de instructies van zijn moeder Koso. Terwijl hij langs de oever van de Congo-rivier wandelt, wordt hij opgeslokt door een krokodil. Alleen een nganga-nkisi, een welwillende toverdokter, kan hem redden…

Ngando werd in 1949 voor het eerst in deze samenstelling gepubliceerd, en wordt beschouwd als de eerste Congolese roman. In drie mythische verhalen creëert Paul Lomami Tshibamba een uniek en confronterend portret van Kinshasa in de jaren veertig.

Over de auteur

Paul Lomami Tshibamba (Brazzaville, 1914 – Brussel, 1985) was journalist en schrijver. Hij ging openlijk in tegen de Belgische kolonisatie en stelde on­der meer dat België zich onvoldoende voorbereidde om Congo onafhankelijk te maken. Hij werd ervoor opgesloten en gefolterd en vluchtte uiteindelijk naar Frans-Congo. Na de onafhankelijkheid keerde hij terug en bekleedde hij verschillende regeringsposten. Hij publiceerde verhalen en novellen en wordt beschouwd als een van Congo’s belangrijkste klassieke schrijvers.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij De Geus

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.