Station Tokio Ueno – Yū Miri

Door Kazu’s ogen zien we in Tokio Ueno Station het bruisende leven in Tokio en de intieme details van zijn eigen leven getekend door verlies.
Station Tokio Ueno – Yū Miri
Verschijnt 22/04/2022
De Geus

Station Tokio Ueno - Yū Miri

Titel: Station Tokio Ueno
Auteur: Yū Miri
Vertaling: Geert van Bremen
Uitgeverij: De Geus
Verschijningsdatum: 22 april 2022
Pagina’s: 103

Achterflap

Kazu heeft nooit geluk. Ook al is hij geboren in hetzelfde jaar als de Japanse keizer. Hij ziet zelden zijn vrouw en kinderen in Fukushima terwijl hij zich in de bouw jarenlang kapotwerkt in Tokio. Als het noodlot toeslaat slijt hij zijn laatste jaren in het daklozenkamp in Ueno Park. Door Kazu’s ogen zien we het bruisende leven in Tokio dat aan hem voorbijtrekt en de intieme details van zijn eigen leven, getekend door verlies en een onverbiddelijke ongelijkheid.

Over de auteur

Yu Miri (1968) publiceerde al meer dan twintig romans en werd bekroond met de Akutagawa-prijs. De publicatie van haar eerste roman werd in 1994 door de rechter verboden. Omdat ze een uitgesproken zainichi is – de achtergestelde Koreaanse minderheid – werd ze uit rechts-extremistische hoek bedreigd met bomaanslagen op boekhandels waar ze zou optreden. Momenteel woont ze in Fukushima, waar ze een boekwinkel en theater runt.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij De Geus

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.