Boekige bestemming: de Science Fiction boekhandel in Malmö

Ik kon mijn geluk niet op toen ik deze zomer, op de vooravond van mijn vertrek naar Malmö, ontdekte dat er in deze stad een boekwinkel is die zich compleet op mijn favoriete genre richt. We waren nog geen twee uur in Malmö of we liepen ’toevallig’ langs de Science Fiction Boekhandel. Ik kan er toch ook niets aan doen dat mijn vriend niet kan kaartlezen?! Op dit moment begon in ieder geval mijn vreugdedansje en mijn eerste bezoek aan deze geweldige winkel. Dat twee dagen later gevolgd werd door een tweede bezoekje – want boeken heb je immers nooit genoeg. Zeven mooie boeken mochten met me mee terug naar België.

Science Fiction Boekhandel MalmöScience Fiction Boekhandel Malmö

Boeken, merchandising en meer

De science fiction boekhandel in Malmö is de place to be voor echte geeks. Naast een enorm aanbod van de meest fantastische science fiction boeken, verkopen ze toffe merchandising rond Harry Potter, Star Wars, Doctor Who en nog veel meer fandoms. Ook de collectie bordspellen en dvd’s was voortdurend om mijn aandacht aan het roepen! Maar ik kwam voor de boeken en dus ploos ik alle kasten plank voor plank uit.

Science Fiction Boekhandel MalmöScience Fiction Boekhandel MalmöScience Fiction Boekhandel Malmö

Ook voor internationale lezers

Het overgrote deel van het aanbod is Engelstalig, wat wel handig is voor een boekwinkel in Zweden. Hoewel het natuurlijk super leuk is om je favoriete boeken in een andere taal te zien, is het nog leuker om daadwerkelijk boeken te zien die je zelf kunt lezen en begrijpen.

Science Fiction Boekhandel MalmöScience Fiction Boekhandel MalmöSF Bokhandeln Malmo Haul

De buit

Tijdens mijn eerste bezoekje hield ik me nog een beetje in en kocht ik uiteindelijk slechts drie boeken, allemaal afkomstig uit de REA (oftewel: de sale – meteen al mijn favoriete Zweedse woord). Ik kocht The Call (Peadar O’Guilin), een boek waar ik dezelfde avond in begon en de volgende ochtend uitlas in het heerlijk zachte bed van ons appartement. Verder gingen Flashfall (Jenny Moyer) en The Burning Light (Bradley P. Beaulieu en Rob Ziegler) met me mee naar huis. De eerste twee titels stonden al een tijdje op mijn verlanglijstje, maar de The Burning Light was compleet nieuw voor mij. Het verhaal sprak me echter meteen aan en voor zo’n spotprijs kon ik deze novella niet laten liggen.

SF Bokhandeln Malmo HaulSF Bokhandeln Malmo Haul

De buit #2

Natuurlijk kon ik moeilijk drie dagen in Malmö doorbrengen zonder een tweede bezoekje aan de Science Fiction Boekhandel. En deze tweede keer ging het helemaal mis. Mijn oog viel direct op een boek waar ik nog nooit van gehoord had, Remake van Ilima Todd, vanwege de toffe cover. De flaptekst deed me denken aan Uglies en maakte me nieuwsgierig naar meer. Toen ik bij de boekenkast met nieuwe boeken het vervolg Resist ontdekte, besloot ik meteen de eerste twee boeken deze serie aan te schaffen. Even twijfelde ik nog, want ik had ook The Long Way to a Small Angry Planet en A Closed and Common Orbit van Becky Chambers zien staan, boeken die al lange tijd op mijn verlanglijstje staan. In tijden van twijfel wend ik me altijd tot vriendlief Jimi – in de hoop dat hij de voice of reason zou zijn en zou zeggen dat ik genoeg ongelezen boeken thuis heb – maar helaas: Jimi moedigde me aan om gewoon alle vier de boeken mee naar huis te nemen. Dus dat heb ik dan maar gedaan. Maar even eerlijk, dit zijn toch mooie souvenirs?!

Science Fiction Boekhandel Malmö
SF Bokhandeln | Södra Förstadsgatan 26, Malmö (Zweden)

Meer leestips?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en ontvang ongeveer maandelijks verse boekentips!