Afropeaan – Johny Pitts

Afropeaan is een indrukwekkende zoektocht naar datgene wat Zwarte Europeanen verbindt en de Europese identiteit vormgeeft.
Afropeaan – Johny Pitts
Verschijnt 20/04/2022
De Geus

Afropeaan - Johny Pitts

Titel: Afropeaan. Notities uit Zwart Europa
Oorspronkelijk: Afropean: Notes from Black Europe
Auteur: Johny Pitts
Vertaling: Robert Dorsman
Uitgeverij: De Geus
Verschijningsdatum: 20 april 2022
Pagina’s: 416

Achterflap

Wat betekent het om een Zwarte Europeaan te zijn? Met camera en notitieboek trekt Johny Pitts door Europa, op zoek naar Zwarte stemmen en een verenigde Afro-Europese identiteit. De reis begint in zijn geboortestad Sheffield en doorkruist Parijs, Brussel, Amsterdam, Berlijn, Stockholm, Moskou, Marseille, Rome en Lissabon. Overal ontmoet hij Europeanen met Afrikaanse roots die jongleren met verschillende loyaliteiten en nieuwe identiteiten smeden.

Afropeaan is een indrukwekkende zoektocht naar datgene wat Zwarte Europeanen verbindt en de Europese identiteit vormgeeft.

Over de auteur

Johny Pitts is schrijver, fotograaf en televisiejournalist. Hij ontving verschillende prijzen voor zijn onderzoek naar de Afro-Europese identiteit. Hij is de curator van het online tijdschrift Afropean.com, onderdeel van The Guardian Africa Network, en werkte met Caryl Phillips voor de BBC en de Arts Council samen aan een fotografisch essay over gemeenschappen met een migratieachtergrond in Londen. De foto’s van zijn reis door Europa werden eerder tentoongesteld in FOAM.

Ook deze boeken verschijnen binnenkort bij De Geus

Klik op een boekcover om meer informatie te krijgen.

Momenteel geen verwachte boeken beschikbaar.