9 feelgoodverhalen om deze zomer bij te zwijmelen

Voor velen komt de vakantie er weer aan. Een moment om in een goed boek te verdrinken. En met dat zonnige weer mag dat wat mij betreft best eens een feelgood verhaal zijn. Deze negen boeken zijn gelezen en goedgekeurd.

De Bromance boekenclub – Lyssa Kay Adams

De Bromance boekenclub
Lyssa Kay Adams

Erotic Stories for Punjabi Widows - Balli Kaur Jaswal

Erotic Stories for Punjabi Widows
Balli Kaur Jaswal

Zijn enige vrouw - Peace Adzo Medie

Zijn enige vrouw
Peace Adzo Medie

De Bromance boekenclub – Lyssa Kay Adams

Ik was aangenaam verrast door De Bromance boekenclub. Het boek gaat over Gavin Scott die een wanhopige poging doet om zij huwelijk te redden. Zijn vrienden hebben een wel heel onorthodoxe oplossing: de Bromanceboekenclub. In het diepste geheim ontmoet een groep stoere kerels elkaar regelmatig om over (romantische) boeken te praten. Aan de hand van deze inspirerende lectuur vijzelen de mannen hun kennis op over verleidelijke koosnaampjes, romantische gebaren en de geheimen van een lang en gelukkig huwelijk. Samen stomen ze Gavin klaar voor de ultieme hereniging met Thea en hun twee dochters.
Het is erg leuk om te lezen uit het perspectief van een man die er alles aan wil doen zijn vrouw terug te winnen. Bovendien kreeg het heerlijke feelgood verhaal onverwacht een diepere laag (over genderstereotypering, de patriarchale samenleving en toxic masculinity bijvoorbeeld). Een grappig, ontroerend en bij vlagen herkenbaar verhaal dat perfect te lezen is bij zomerse temperaturen.

Erotic Stories for Punjabi Widows – Balli Kaur Jaswal

Nikki, dochter van Indiase immigranten, woont in West-Londen en heeft zich het grootste deel van haar twintig jaar doorgebracht met het distantiëren van de traditionele Sikh-gemeenschap van haar jeugd. Wanneer haar vaders overlijden het gezin financieel in de problemen brengt, neemt Nikki impulsief een baan aan om een ​​cursus ‘creatief schrijven’ te geven in het gemeenschapscentrum in het kloppende hart van de hechte Punjabi-gemeenschap in Londen. De schrijfcursus komt in een stroomversnelling terecht wanneer een van de Sikh-weduwen een boek met sexy verhalen vindt en met de klas deelt. Algauw delen de vrouwen hun meest intieme fantasieën met elkaar.
Erotic Stories for Punjabi Widows is een feministisch feelgood verhaal over de zoektocht naar je eigen identiteit in een vastomlijnde community, de verbindende kracht van literatuur en de verwachtingen die de maatschappij creëert rond vrouw-zijn, vrouwelijkheid en (het taboe rond) seksualiteit. Langzaamaan sluipt er ook een detective verhaallijn in het boek. Ik kijk ernaar uit om meer boeken van Balli Kaur Jaswal te lezen!

Zijn enige vrouw – Peace Adzo Medie

Peace Adzo Medie neemt de lezer mee naar het hedendaagse Ghana voor een romantisch en feministisch familieverhaal. Zijn enige vrouw gaat over Afi Tekple, een jonge naaister die onverwacht een huwelijksaanzoek krijgt van de rijke familie van Elikem Ganyo, een man die ze amper kent. Frappant detail: ze ontmoet haar echtgenoot pas weken na hun huwelijk omdat hij een stand-in naar de bruiloft heeft gestuurd.. Is dit het begin van een onverwachte romance of toch eerder een zoektocht naar haar eigen onafhankelijkheid?

Veel liefs – Beth O’Leary

Veel liefs
Beth O’Leary

The Spanish Love Deception – Elena Armas

The Spanish Love Deception
Elena Armas

Zoek het uit, Chloë Brown – Talia Hibbert

Zoek het uit, Chloë Brown
Talia Hibbert

Veel liefs – Beth O’Leary

Tiffy is 27, onverwacht vrijgezel, niet heel rijk en heeft snel een flat nodig. Leon is 27, draait nachtdiensten als verpleger en heeft geld nodig voor een advocaat voor zijn broer, die onschuldig vastzit. De oplossing: ze delen Leons flat. Leon slaapt er overdag, als Tiffy op haar werk is, en de rest van de tijd woont Tiffy er. Ze houden zich aan de huisregels, komen elkaar nooit tegen, en deze situatie bevalt hen prima. Alleen via briefjes staan ze met elkaar in contact. Langzaamaan begint wat een zakelijke (en vooral tijdelijke!) overeenkomst had moeten zijn als thuis te voelen. Maar hoeveel kun je écht over iemand weten als je elkaar nog nooit ontmoet hebt? Veel liefs is een verslavend boek dat je niet weg zal kunnen leggen.

The Spanish Love Deception – Elena Armas

Catalina Martín heeft dringend een date nodig voor de bruiloft van haar zus, aangezien ze gelogen heeft dat ze een nieuwe vriend heeft. Ze heeft maar vier weken om iemand te vinden die bereid is de Atlantische Oceaan over te steken en te helpen bij haar bedrog. Collega Aaron Blackford biedt verrassend genoeg aan om mee te gaan als date naar Spanje. Catalina kan zich geen ergerlijker, bloedstollender en onuitstaanbaardere man bedenken. Maar ze is wanhopig en naarmate de bruiloft dichterbij komt, lijkt Aaron haar beste optie…
The Spanish Love Deception is heerlijk luchtig en leest vlot, met tegelijkertijd aandacht voor onderwerpen als seksisme en discriminatie op de werkvloer. De laatste paar hoofdstukken hadden wat mij betreft achterwege gelaten mogen worden wegens té cliché. Maar buiten dat een heerlijke fake romance.

Zoek het uit, Chloë Brown – Talia Hibbert

Computernerd Chloë is chronisch ziek. Een ongeluk waarin ze bijna doodgaat zet haar aan tot het opstellen van een lijst vol buitenissigheden, zoals dronken worden, motorrijden, betekenisloze lekkere seks hebben én iets slechts doen. Redford Morgan, een klusjesman met tattoos, een motor en de sexappeal van duizend Hollywoodacteurs bij elkaar, helpt de brave Chloë haar to do lijst af te vinken.
Hoewel het plot ontzettend voorspelbaar is, zorgt het hoofdpersonage en het inzicht in haar leven met fybromyalgie toch voor originaliteit. De Nederlandse vertaling voelt af en toe iets te letterlijk, maar dat neemt niet weg dat dit een heerlijk zomers verhaal is.

Full Disclosure – Camryn Garret

Full Disclosure
Camryn Garret

Leef, lach, Loch – Vanessa Gerrits

Leef, lach, Loch
Vanessa Gerrits

You should see me in a crown – Leah Johnson

You should see me in a crown
Leah Johnson

Full Disclosure – Camryn Garret

Full disclosure vertelt het krachtige verhaal van Simone, musical-fanaat, verliefd op de knapste jongen uit het Lacrosse team en ondertussen op zoek naar haar eigen (seksuele) identiteit. En ze is HIV-positief. Ondanks het serieuze onderwerp is dit absoluut een fijn verhaal om te lezen. Simones vaders zijn echt fantastisch, net als haar queer vriendinnen, de support groep en the perfect boyfriend Miles. Ik huilde tranen van geluk (alsook bij de verdrietige scènes) en las dit boek in een avond uit. Heerlijk en leerzaam tegelijkertijd. Een belangrijk boek bovendien, want ook in de huidige maatschappij zijn er nog veel misvattingen en vooroordelen over mensen die HIV-positief zijn.

Leef, lach, Loch – Vanessa Gerrits

In Leef, lach, loch moet toerismestudente Esme stage lopen in het druilerige Schotland, terwijl ze haar zinnen had gezet op een zonnige vakantiebestemming. Helaas is de enige stageplaats die nog over is een Schotse herberg in de buurt van Loch Ness. Wanneer Esme de aantrekkelijke, wat norse herbergier Rory dan eindelijk ontmoet, blijkt ook nog eens dat hij helemaal niet op een stagiair zit te wachten.
Vanessa heeft een vlotte, maar verslavende schrijfstijl waardoor je enerzijds niet wilt stoppen met lezen en je je anderzijds helemaal in het prachtige Schotland waant. De vele referenties naar popcultuur maken van Leef, lach, loch echt een boek van deze tijd. De personages zijn net als het decor levensecht. Ik kan niet wachten om de rest van de serie te lezen en te ontdekken hoe het verder gaat met Esme, Rory, Shaena, Farley, Aileen, ….

You should see me in a crown – Leah Johnson

Liz Lighty heeft altijd geloofd dat ze te zwart, te arm en te onhandig is om te schitteren in haar kleine door prom geobsedeerde stadje in het Midwesten. Ze kijkt vooral naar de toekomst: het is haar grote droom om te studeren aan Pennington College, in hun wereldberoemde orkest te spelen en dokter te worden. Maar dat brengt een behoorlijk kostenplaatje met zich mee. Wanneer Liz ontdekt dat de school een studiebeurs beschikbaar stelt voor de Prom King en Prom Queen, besluit ze zich – met enige tegenzin – in te schrijven voor de competitie. Het enige dat deze strijd enigszins draaglijk maakt is Mack, het nieuze meisje op school. Ze is slim, grappig en net zo’n buitenstaander als Liz. Maar Mack is ook in de running voor koningin. Zal vallen voor de concurrentie Liz van haar dromen afhouden. . . of ze waarmaken?

Meer leestips?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en ontvang ongeveer maandelijks verse boekentips!