Als ik een dinosaurus had: aanstekelijk en inclusief prentenboek op rijm

Titel
Als ik een dinosaurus had
Oorspronkelijk
If I had a Dinosaur
Auteur
Gabby Dawnay
Illustrator
Alex Barrow
Vertaling
Bette Westera
Uitgeverij
Querido
Jaar
2017
Pagina's
32

Het meisje in Als ik een dinosaurus had droomt van een bijzonder huisdier. Een vis is te nat, een kat of een hond te gewoon en een muis is te klein. Maar dan heeft ze het perfecte idee: ze wil een dino. Die kan prima mee naar school, eet lekker alle broccoli op en de bank die in de kamer staat is ruim genoeg voor vier. Het past precies: drie mensen en een groot, gezellig dier. Iedereen die mij kent weet dat ik een voorliefde heb voor dinosaurussen en vogels, dus zulke onderwerpen in (prenten)boeken zijn voor altijd goed.

Als ik een dinosaurus had - Gabby Dawnay Als ik een dinosaurus had - Gabby Dawnay Als ik een dinosaurus had - Gabby Dawnay Als ik een dinosaurus had - Gabby Dawnay

Als ik een dinosaurus had is een grappig prentenboek, aanstekelijk op rijm geschreven. Echt een genot om voor te lezen. Ik vind het heel tof dat de auteur kiest voor een bruin meisje als hoofdpersoon, want dinosaurussen zijn leuk voor alle genders en mensen met alle huidskleuren. Sowieso is er in dit prentenboek veel aandacht voor diversiteit: je ziet kindjes en volwassenen in alle kleuren en maten. In de Engelstalige variant zouden schadelijke stereotyperende tekeningen van Aziatische kindjes staan (waarbij de ogen van de Aziatische kindjes opvallend anders getekend zijn dan die van andere kindjes), maar dat is in de Nederlandse versie gelukkig niet het geval.

Een aanrader voor papa’s, mama’s en grootouders die van dinosaurussen houden en graag een vrolijk verhaal voorlezen. Bereid je echter wel voor op de vraag naar een dino als huisdier, want dat is volgens auteur Gabby Dawnay en illustrator Alex Barrow echt een feestje. Ik wil in ieder geval een dinosaurus nu!

Meer leestips?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
en ontvang ongeveer maandelijks verse boekentips!

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *